StoryEditor

CAKE POPS Kolačići na štapiću koji podsjećaju na lizalicu

Globarica vam donosi jednostavne recepte

17/02/2021 u 09:28 h
11682
TAJANA JOSIPOVIć/GLOBAL

U posljednje vrijeme, titulu najdražeg slatkiša na svim dječjim rođendanima, ali i drugim eventima, nosi cake pops. Kolačići u obliku kugle na štapiću koji podsjećaju na lizalice jednostavni su za napraviti, a ne iziskuju puno vremena. Rezultat ovisi o vašoj mašti i kreativnosti, a jedna od zanimljivosti je da ne postoji samo jedan recept. Mi vam donosimo "onaj čokoladni" za koji su vam potrebni šećer, jaja, brašno, margarin, prašak za pecivo, čokoladni namaz, mlijeko, čokolada za kuhanje i mrvice za dekoraciju. Uz to, štapiće za cake pops ili štapiće za ražnjiće te dekoraciju po želji.  

image
TAJANA JOSIPOVIć/GLOBAL

Da bi ste napravili biskvit, potrebno je odvojiti bjelanjke i žumanjke, na laganoj vatri istopiti margarin te ugrijati pećnicu na 180 stupnjeva. U zdjelu s tri bjelanjka dodajte šećer pa mutite mikserom dok ne dobijete snijeg od bjelanjaka. U snijeg postepeno dodajte žumanjke, brašno, istopljeni margarin i prašak za pecivo. Sve zajedno umutite mikserom i izlijte u tepsiju na papir za pečenje. U zagrijanu pećnicu stavite smjesu i pecite 20 minuta, ili duže, dok biskvit ne dobije zlatnu boju. Pečeni biskvit izmrvite u zdjelu te dodajte čokoladni namaz i mlijeko da bi ste sve zajedno povezali. Ako biskvit i dalje bude suh, dodajte još mlijeka. Kada je smjesa spremna i povezana, na vatri istopite čokoladu za kuhanje i počnite raditi kuglice.

image
TAJANA JOSIPOVIć/GLOBAL

Vrh štapića za cake pops umočite u čokoladu pa zabodite u kuglicu. Nakon toga, kuglice zabodene u štapiće ostavite u hladnjaku pola sata da se ohlade i stisnu, da bi ih lakše dekorirali. Kasnije, kuglice umočite u istopljenu čokoladu i dekorirajte orasima, keksima, čokoladnim mrvicama, kokosom... Po vašoj želji. Ako se istopljena čokolada s vremenom zgusne, zagrijte ju. Uživajte u čokoladnim lizalicama i dobar tek!

Vezani članci
24. travanj 2024 22:26