StoryEditor

PIZZA TROKUTI Ideja za jednostavnu večeru

Globarica vam donosi jednostavne recepte

09/02/2021 u 20:02 h
11642
PETRA ORESKOVIC/GLOBAL

Pizza je mnogima omiljeno jelo, a ovaj recept idealan je za one koji su se zasitili standardne pizze s tijestom. Za pizza trokute trebat će vam samo nekoliko sastojaka, a to su šunka, sir, origano, pasata, gotove kore za savijače, jaje, jogurt i ulje.

Šunku i sir naribajte pa zajedno s origanom i pasatom pomiješajte u jednoj zdjeli. U drugoj zdjeli pripremite smjesu s kojom ćete premazivati kore da ne bi bile suhe. Za premaz pomiješajte ulje, jogurt i jaje. Jedan paket kora za savijače prerežite po dužini. Svaki list premažite sa smjesom ulja, jogurta i jaja. Preklopite i stavite jednu žlicu nadjeva od šunke, sira, origana i pasate u rub lista, preklopite na način prikazan na slici.

image
PETRA ORESKOVIC/GLOBAL

Dobit ćete jedan trokut koji nastavljate prebacivati dok ne dođete do pola lista. Kada ste došli do polovice, list još malo premažite s premazom, zatim nastaviti motati dok ne dođete do kraja i dobijete trokut. Na tepsiju stavite papir za pečenje, pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite dok trokuti ne postignu lijepu zlatnu boju. Sastojke kojim ćete puniti kore možete prilagoditi vlastitom ukusu.

Vezani članci
18. travanj 2024 13:23