StoryEditor

CHEESECAKE S BIJELOM ČOKOLADOM Brzi desert bez pečenja

Globarica vam donosi jednostavne recepte

09/07/2021 u 13:51 h
12640
GLOBAL

Ako ste se u ovim vrućim ljetnim danima zaželjeli nečeg slatkog, a ne da vam se kuću dodatno zagrijavati paljenjem pećnice – cheesecake s bijelom čokoladom je idealan odabir jer se ne peče, a jednostavno se priprema. Potrebni sastojci su: keksi (po izboru), maslac, slatko vrhnje, krem sir, šećer i bijela čokolada.

Za podlogu je potrebno pomiješati 350 grama mljevenog keksa i 175 grama rastopljenog maslaca. Gotovu smjesu prebaciti u kalup i stiskati žlicom da bi se ujednačila. Gotovu podlogu treba staviti u hladnjak da se hladi dok se priprema krema. U jednoj posudi mikserom izmiješati slatko vrhnje dok se ne dobije čvrsti šlag.

image
GLOBAL

Gotovi šlag ostaviti sa strane, a u drugoj posudi izmiješati 500 grama krem sira sa 120 grama šećera. Bijelu čokoladu otopiti na pari i dodati smjesi sira i šećera. Svemu tome na kraju dodati slatko vrhnje i to miješati drvenom kuhačom da bi ostalo prozračno. Gotovu kremu izliti preko podloge od keksa i maslaca i ostaviti na hlađenju najmanje pet sati.

Kada se kolač stisne i ohladi, na laganoj vatri u 200 mililitara slatkog vrhnja otopiti 250 grama bijele čokolade i preliti preko cheesecakea. Dekorirati po želji, a preporuka je osvježavajuće šumsko voće. 

image
GLOBAL
Vezani članci
23. travanj 2024 04:35