StoryEditor

SALTO GURU Perspektivni bend inspiraciju za novi hit pronašao u poplavi u Gunji

14/03/2024 u 23:00 h
<p>Salto Guru</p>
Salto GuruSALTO GURU

Potopljeni grad najnoviji je single sedmeročlanog sastava Salto Guru. Ova pjesma o neostvarenoj ljubavi već je deset godina spremna u bilješkama Maria Alajbega, a vokal benda kaže da takvih skica imaju još.

"Već smo krenuli dalje, trenutno radimo na pjesmi koja je izašla iz jednog jama na probi", rekao je Alajbeg.

Izdaju samo pjesme u kojima uživaju

Napisao je dva od tri njihova singla. Inspiraciju za Potopljeni grad našao je tijekom poplave u Gunji. Osjećaj nemoći pred prirodnom silom i tjeskobu onih koji su ostali bez krova nad glavom pretočio je u romansu s nesretnim završetkom.

"Čovjek osjeća prazninu zbog spoznaje da je u trenutku nestalo ono što je prije uzimao zdravo za gotovo i on tu ne može ništa poduzeti", opisao je Alajbeg što spaja te dvije situacije.

https://www.youtube.com/watch?v=AJXSQWxyWBk

Osim Alajbega, bend čine Dino Purić, Andro Rivier, Nikola Colnago, Ivan (Ivanko) Ivanišević te Marin i Vojan Koceić. Na temelju melodije i stihova koje su do sada izdali ne mogu odrediti glazbeni izričaj kojim su se zaputili. Singlovi su samo pokazali mogući smjer.

"To ne znači da u nekom trenutku ne možemo opaliti neki salto“, rekao je Alajbeg.

Video spotom pokazali kaos

Uz njega Kiceić i Purić također znaju "baciti nešto na papir“. Najavili su album, no ne dopuštaju da ih to preoptereti. Rade pjesme u čijem nastajanju uživaju i s kojima su zadovoljni.

"Album će samo biti jedna lijepa staklena vitrina u koju ćemo ih izložiti“, rekao je Purić.

Dosadašnji singlovi su tehnički nastali i prije službenog okupljanja. Svi imaju popratne video spotove koje Vojan Koceić režira prema onome što osjeti da pjesme traže. Tako je Lanternist kao pjesma o svjetlu u mraku zahtijevao crno-bijele snimke što su ponovili i kod Potopljenog grada. Minimalizmom su htjeli dodatno dočarati atmosferu pjesme.

"Prema kraju je bljeskanje svjetla jače jer dolazi do spoznaje osjećaja – kaosa zbog gubitka tla pod nogama“, rekao je Koceić.

S obzirom da se bend sastoji od četiri vokalista i tri svirača, teško bi bilo pobrojati sve njihove uzore. Svi se slažu da bi trebalo istaknuti primjere kao što su Muse, Chris Cornell, Rage Against The Machine, David Bowie, Urban i Josipa Lisac.

Vezani članci
27. travanj 2024 12:04