StoryEditor

APPOTEKA Uspomene na voljene osobe ostat će sačuvane uz aplikaciju Spiritus

Nova digitalna platforma korisnicima omogućuje šetnju virtualnim grobljem i čitanje inspirirajućih životnih priča

22/11/2022 u 11:00 h
<p>Spiritus aplikacija</p>
Spiritus aplikacijaSpiritus/Screenshot

U suvremenom digitalnom okruženju granice između stvarnog i virtualnog svijeta postaju zamagljene, upravo zato što većina svoj stvarni život proširuje digitalnim identitetom na društvenim platformama. Sve priče i sjećanja moguće je pohraniti na digitalnu platformu Spiritus.

Aplikaciju su osmislili apsolventi filozofije Dino Jerković i Marko Šoljić.

"Kada pričamo o ljudima kao što su Muhamed Ali, Nikola Tesla ili Maradona, to su inspirirajuće priče pune života. Isto je s našim bakama, djedovima i drugima koji su nam značili. Vjerujemo da svaka osoba ima barem jednu životnu priču vrijednu čuvanja", rekao je Dino.

Korisnici mogu otvarati profile posvećene preminulima, a ostali korisnici postojeće Spirituse mogu obogatiti uz njihovo odobrenje. Novost u aplikaciji predstavlja Aleja sjećanja, kojom korisnici mogu istražiti uspomene preminulih kroz virtualno sučelje mjesnih groblja te usput ostaviti digitalnu ružu.

Spiritus broji više od 700.000 memorijala na više od 50 gradskih groblja diljem Hrvatske, a broj uspomena kreatori aplikacije nastoje povećati proširenjem na šire europsko i američko tržište. Spiritus se može preuzeti u Google Play trgovini ili na App Storeu.

"Bili smo tri dana najpopularnija aplikacija u Hrvatskoj i iznimno smo zadovoljni odazivom, i mlađe i starije populacije. Ljudi vole saznati o inspirativnim ljudskim pričama i vidjeti da su ljudski životi puno više od imena i datuma", zaključili su iz Spiritusa.

Vezani članci
26. travanj 2024 09:46