StoryEditor

A1 STUDENT ECHALLENGE Prvo studentsko gejming natjecanje na Zagrebačkom Velesajmu

Studenti će dobiti priliku zaigrati Counter-Strike: Global Offensive i FIFU

30/04/2023 u 08:01 h
17426
PROMO

"Mislim da ćemo biti najbolji", riječi su Valentina Slaveca, student Algebre i voditelja gejming tima Algebraća. A1 Adria league u suradnji s četiri zagrebačka fakulteta organizira prvo studentsko esport natjecanje. A1 Student eChallenge održati će se od 9. do 11. lipnja na Zagrebačkom Velesajmu u sklopu gejmerskog festivala Reboot games weekend.

Mlade studentske snage dobit će priliku zaigrati Counter-Strike: Global Offensive (CS-GO) i FIFU na velikoj pozornici festivala. Osim Algebre, u suradnji s A1 Adria Leagueom sudjeluju još i Fakultet elektrotehnike i računarstva, Tehničko veleučilište i Prirodoslovno-matematički fakultet.

image
ANJA MILINKOVIć

"Samo ću reći kolegi da zadnje dvije godine nismo izgubili u igri CS-u u studentskim turnirima, tako da ne znam tko će baš biti najjači", odvratio je Luka Milovanović, vođa protivničkog tima. Iako timovi treniraju i natjecateljskog duha ne nedostaje, ipak ističu da su im druženje i zabava najbitnije.

"Prvo zabava, a ostalo je sve plus", rekao je Nikola Gregurović, student PMF-a. Budući da mnogo puta komuniciraju online dok igraju, ponekad je druženje ono što im nedostaje pa je tako studenti Filip Ricov ispričao da se ekipa tek nakon godina online igranja upoznala uživo na turniru FER-a. 

image
PROMO

"Činilo nam se prirodno uključiti i studente, važni su nam i želimo se povezati s njima. A i gejming kao tema je njima bitan i aktualan", zaključila je Iva Ančić, voditeljica marketinga A1.

Vezani članci
28. travanj 2024 09:07