StoryEditor

PREMA DAHLOVU ROMANU ‘Charlie i tvornica čokolade‘ stiže u Trešnju

Priča je to o djeci koja žele zagospodariti svijetom slastica, odnosno velikom i čudesnom tvornicom Willyja Wonke

Autor:
Global
10/04/2023 u 17:51 h
15810
MIRAN BRAUTOVIć

Roman je to Roalda Dahla koji je ekraniziran nekoliko puta, a svoje uprizorenje krajem travnja imat će i u kazalištu Trešnja. Naime, redateljica Lee Anastazija Fleger postavlja priču "Charlie i tvornicu čokolade" na kazališne daske i to premijerno 21. travnja.

Priča je to o djeci koja žele zagospodariti svijetom slastica, odnosno velikom i čudesnom tvornicom Willyja Wonke. On prvi puta otvara vrata svoje čudesne tvornice i raspisuje natječaj. U proizvode svoje tvornice, svoje čokolade, stavlja pet zlatnih ulaznica koje postaju garancija za ulazak u toliko tajnovitu tvornicu čokolade. Svih pet nalaznika zlatnih ulaznica sa svojim roditeljima ima priliku upoznati slavnog Willyja Wonku, njegove Oompa Loompase i sve slatke tajne i čudesa koje skriva njegova tvornica.

"Krenite s petero sretnih nalaznika na put koji će vas potaknuti na razmišljanje o prividnim vrijednostima koje propagira današnje društvo konzumerizma, u odnosu na prave ljudske vrijednosti koje traju, kao što su ljubav prema obitelji i prijateljima, podrška i razumijevanje", piše na službenim stranicama Trešnje.

Glavne uloge tumače Radovan Ruždjak kao Willy Wonka te Luka Bulović kao Charlie. Na sceni će im se pridružiti i Tvrtko Jurić, Sanja Hrenar, Matija Čigir, Aleksandra Naumov i brojna druga lica. Predstavu možete pogledati u nekoliko navrata tijekom travnja, a termine možete provjeriti na službenim stranicama Trešnje.

Vezani članci
25. travanj 2024 17:38