StoryEditor

PRODANA NA AUKCIJI Plava gitara Kurta Cobaina otišla za 600.000 dolara

Na njoj se nalaze potpisi članova poznatog sastava; Kurta Cobaina, Krista Novoselića i Davea Grohla, a frontman se potpisao kao ‘Kurdt Kobain‘

06/06/2023 u 08:53 h
17873
PIXABAY

Legendarna gitara koju je svirao i potom razbio pjevač grupe Nirvana Kurt Cobain prodana je na aukciji za 600.000 američkih dolara. Aukcija je održana prošle subote u New Yorku. Dražbu je organizirala aukcijska kuća Julien's Auctions, prenosi BBC.

Riječ je o gitari iz 1969. godine marke Fender Mustang plave boje, a procijenjena vrijednost iznosila je između 600.000 i 800.000 američkih dolara. Na njoj se nalaze potpisi članova poznatog sastava; Kurta Cobaina, Krista Novoselića i Davea Grohla, a frontman se potpisao kao "Kurdt Kobain".

U svom posljednjem intervjuu za "Guitar World" rekao je da je vrlo teško pronaći kvalitetnu gitaru za ljevake po razumnoj cijeni. Posljednjih 12 godina gitara je bila izložena u Experience Music Projectu u Seattleu, koji se sada zove Museum of Pop Culture, stoji u priopćenju za medije na službenoj stranici aukcijske kuće.

Cilj aukcije bio je skupiti sredstva za inicijativu Kicking The Stigma obitelji Irsay. Inicijativa se bavi podizanjem svijesti o poremećajima mentalnog zdravlja i uklanjanjem stigme o mentalnim bolestima. Dio prihoda od aukcije uplaćen je ovoj udruzi povodom mjeseca svijesti o mentalnom zdravlju.

Vezani članci
27. travanj 2024 09:34