StoryEditor

PUCNJAVA U MICHIGANU Troje mrtvih i petero ozlijeđenih u pucnjavi na američkom sveučilištu

Napadač nije povezan sa sveučilištem, a motivi napada još se istražuju

14/02/2023 u 20:00 h
10971
Pixabay

U kampusu Sveučilišta države Michigan u East Lansingu naoružani napadač pucao je i ubio tri osobe, a ranio njih pet. Nakon višesatne potrage, policija je potvrdila da je osumnjičenik pronađen mrtav izvan kampusa, prenio je CNN

Ustanovljeno je da je napadač 43-godišnjak i da on ni na koji način nije bio povezan sa sveučilištem. Još uvijek nisu poznati motivi njegova napada, a istraga o tome mogla bi potrajati tjednima. Privremeni zamjenik šefa sveučilišne policije Chris Rozman na konferenciji za novinare rekao je da je do pucnjave došlo na dvije lokacije, u akademskoj zgradi pod nazivom Berkey Hall i zgradi sindikata Državnog sveučilišta Michigan, te da je na obje bilo žrtava, objavila je Hina.

Potvrđeno je da su sve žrtve, odnosno troje ubijenih i petero ranjenih, bili studenti na sveučilištu, a poznati su i njihovi identiteti. Osumnjičeni napadač također je identificiran, no nije objavljeno je li pronađen mrtav nakon sukoba s policijom ili si je sam oduzeo život. Sva nastava, kao i školske aktivnosti na kampusu otkazane su na 48 sati. Rozman je u svojoj izjavi za novinare istaknuo da se za ovaj incident sumnjiči samo jedan napadač koji je pronađen te da "više nema prijetnje kampusu".

Vezani članci
24. travanj 2024 14:14