StoryEditor

SLUŽBENI REZULTATI Ema Donev prikupila najviše lajkova i ušla u finale prestižnog natjecanja za mlade znanstvenike

Ema se ovom prigodom u kratkom videu zahvalila svima koji su joj svojim lajkovima dali podršku i pomogli da uđe u finale

Autor:
Global
22/09/2022 u 10:02 h
13973
Sandro Lendler

Mlada znanstvenica, osnovnoškolka Ema Donev prikupila je najviše lajkova na svom videu (https://youtu.be/ynVnb8jExbQ) i ušla u finale globalnog natjecanja mladih znanstvenika Breakthrough Junior Challenge. Podsjetimo, 14-godišnjakinja iz Ivanić Grada jedina je predstavnica Hrvatske na ovom prestižnom natjecanju, a za ulazak u finale borila se s kolegama iz cijelog svijeta.

Dramatična završnica vodila se između Eme i Abela Dagnea iz Amerike, a u konačnici je završila je Eminim vodstvom u broju lajkova. Naime, Emin video dobio je ukupno 156.100 lajkova na YouTubeu i Facebooku, dok je Abel sakupio ukupno 151.900 lajkova.

image
Privatna arhiva

No, natjecanje još nije gotovo. Ema je prvi potvrđeni finalist u TOP 5, dok će se ostalih 15 kandidata boriti za preostala četiri mjesta ocjenom stručnog žirija. Pobjednika odabire stručni žiri u kojem sjedi 14 vrhunskih stručnjaka iz NASA-e, International Space Universityja, kao i sa sveučilišta Harvard, Berkleyja te druga cijenjena imena svjetske znanosti.

Breakthrough Junior Challenge sponzorira zaklada koje su osnovali suosnivač Googlea Sergey Brin, suosnivači Meta platformi Priscilla Chan i Mark Zuckerberg te velika imena zaslužna za ovo natjecanje, osnivači Yuri i Julia Milner te Anne Wojcicki. Cilj je proslaviti najbolji znanstveni rad i nadahnuti sljedeću generaciju znanstvenika.

Ema se ovom prigodom u kratkom videu zahvalila svima koji su joj svojim lajkovima dali podršku i pomogli da uđe u finale.

Ema Donev, natjecanje, mladi znanstvenici, Breakthrough Junior Challenge

Vezani članci
02. svibanj 2024 21:36