StoryEditor

TORCIDA ODLUČILA Let 3 neće nastupiti u Pirovcu

‘Slažem se da je ovo sunovrat civilizacija i poraz društva, ali je i vrlo vjerojatno spašavanje nečije djece, roditelja i imovine‘, kaže Igor Bergam, direktor Turističke zajednice općine Pirovac

13/06/2023 u 20:23 h
14783
GORAN KOVACIC/PIXSELL

Više stotina huligana iz navijačke skupine Torcida prijetili su da će "demolirati selo i baciti bend u more", ako će Let 3 nastupiti u Pirovcu, kaže Igor Bergam, direktor Turističke zajednice općine Pirovac na društvenim mrežama. Općina je podržala otkazivanje koncerta iz straha da ne bi došlo do napada na nevine ljude, prenosi Ravno do dna. Mržnja Torcide prema Letu 3 krenula je kada je Prlja objavio sliku fritula uz natpis "Neka se momci naviknu" nakon što su Hajdukovi juniori izgubili u finalu Lige prvaka za mlade, prenosi Index.hr.

Prlja nije spomenuo Hajduk ni Ligu prvaka,a brojni obožavatelji splitskog kluba bili su razočarani njegovim potezom te su shvatili objavu kao poruku igračima iz Hajduka. Kasnije se ispričao i naglasio da je objava njegov stav, a ne stav cijelog benda, no nije pomoglo. Zadnji događaj koji je 'zacementirao' budućnost koncerta bio je napad Marka Livaje na riječkom stadionu te njegov odlazak iz reprezentacije, piše Index.hr.

image
YOUTUBE SCREENSHOT

"Primjer otkazivanja Leta 3 u Pirovcu zadnji je pokazatelj koliko je huliganizam uzeo maha, i da se oko tog problema treba ozbiljno pozabaviti. Od državnog vrha, koji po tom pitanju nema nikakve jasne vizije ni planove, pa do nižih instanci, i samih navijačkih skupina koji se u svojim redovima susreću i nažalost opravdavaju huliganizam", ističe  Bergam na društvenim mrežama.

"Slažem se da je ovo sunovrat civilizacija i poraz društva, ali je i vrlo vjerojatno spašavanje nečije djece, roditelja i imovine. Volio bih da u budućnosti navijačke skupine budu više ono za što im skidamo kapu i hvalimo ih kad je najteže, a manje da budu ono najgore – huligani", komentira Bergam.

Ranije izjave članova benda o Hajduku i napad na Marka Livaju na riječkom stadionu završilo je s otkazivanjem koncerta u Pirovcu. Let 3 i njihova diskografska kuća ne žele komentirati odluku načelnika Pirovca.

Vezani članci
27. travanj 2024 08:45