StoryEditor

SLALOM U KITZBÜHELU Zubčić jedini hrvatski skijaš u drugoj vožnji, no bez značajnijeg rezultata

U drugoj vožnji, hrvatski skijaš Filip Zubčić odradio je znatno slabiju vožnju i završio utrku na osmom mjestu, a u konačnici 25. te time osvojio šest bodova

23/01/2023 u 20:00 h
14631
UNSPLASH

U austrijskom Kitzbühelu održana je slalomska utrka Svjetskog kupa. U prvoj vožnji, domaći skijaš, Manuel Feller iskoristio je svoju startnu poziciju broj jedan te je postavio najbrže vrijeme utrke u prvoj vožnji. Od četiri hrvatska predstavnika, jedini slalomaš koji je ušao u drugu vožnju, bio je Filip Zubčić osvojivši 20. mjesto kojeg je dijelio s Britancem Billy Majorom, prenose Sportske novosti.

Istok Rodeš i Matija Vidović imali su prevelike zaostatke za vodećim skijašem te nisu uspjeli izboriti drugu vožnju za razliku od Zubčića, a Samuel Kolega nije uspio ni završiti prvu vožnju zbog greške na početku utrke. Vodeći nakon prve vožnje bili su Feller, Linus Strasser i Lucas Braathen.

U drugoj vožnji, situacija se znatno promijenila za neke od vodećih iz prve vožnje, a pojedini skijaši sa slabijih pozicija su svojim boljim vožnjama ostvarili bolje rezultate, čak i postolje na kraju utrke. Najbrže vrijeme je ostvario Švicarac Daniel Yule te je tako osvojio ovogodišnji slalom u Kitzbühelu.

Na postolju je uz Yulea završio i Dave Ryding koji je fenomenalnom vožnjom sa 16. mjesta u drugoj vožnji ostvario odlično vrijeme te dugo bio prvi na postolju. Ryding je nastavio s vrhunskom formom na ovoj stazi jer je prošle sezone isto bio na postolju, ali kao pobjednik utrke. Trećeplasirani je bio Braathen te je ovom osvojenom pozicijom preuzeo vodstvo u poretku slalomaša Svjetskog kupa, piše Sport.hr.

Domaći predstavnik te vodeći iz prve vožnje, Feller, ipak je posustao pod pritiskom te se u zadnjoj vožnji zapleo o kolac i nije uspio završiti utrku. Ovo nije prvi put da Feller nakon vodstva iz prve vožnje, ne uspijeva završiti utrku u drugoj vožnji. Strasseru je vrlo malo nedostajalo da završi na postolju, ali može biti zadovoljan četvrtim mjestom. Pobjednik utrke u Wengenu, Henrik Kristoffersen nije imao solidnu vožnju u prvoj rundi, no zato je u drugoj vožnji imao drugi rezultat utrke te u konačnici završio na petom mjestu.

Naš Filip Zubčić je među prvima bio na stazi u drugoj vožnji, no odradio je lošiju vožnju i na kraju utrke uspio izboriti tek 25. mjesto. Iako rezultatski izgleda slabo, Zubčić je ovom pozicijom osvojio šest bodova u poretku slalomaša.

Utrke koje slijede su noćni slalom i veleslalom u utorak i srijedu u Schladmingu, a ubrzo nakon tih utrka slijede utrke Svjetskog prvenstva. Za vikend se održavaju i dvije superveleslalomske utrke na talijanskom skijalištu Cortini d'Ampezzo.

Vezani članci
30. travanj 2024 14:02