StoryEditor

ŽENSKI SLALOM Petra Vlhova slavila prvi put u sezoni, Zrinka Ljutić nije završila drugu vožnju

Ni druga hrvatska predstavnica Leona Popović nije završila drugu vožnju

11/01/2023 u 09:21 h
14545
PEXELS

Najbolja slovačka skijašica Petra Vlhova prekinula je dominaciju Mikaele Shiffrin te slavila u sedmom slalomu sezone u Flachauu. Iako se činilo da će i hrvatske skijašice ugrabiti puno bodova u jučerašnjoj utrci, niti jedna nije uspjela završiti utrku.

Zrinka Ljutić u prvu je vožnju krenula s brojem 17 te je na polovici staze bila i najbrža, no u donjem dijelu staze izgubila je prednost te je u cilj ušla s 58 stotinki zaostatka za Vlhovom i 41 stotinkom zaostatka za Shiffrin. U drugu vožnju krenula je kao i u prvu, imala je potrebnu brzinu. Ipak, prije prvog prolaza prešla je preko jednih vrata te je morala odustati i izgubiti priliku za prvim seniorskim postoljem u karijeri.

Leona Popović imala je startni broj 14 no za razliku od Ljutić, skijala je opreznije i u cilj ušla s preko tri sekunde zaostatka. Totalni kontrast bila je njezina druga vožnja u kojoj je na svakom prolaznom vremenu bila "u zelenom" te je sve upućivalo da će preuzeti vodstvo, no onda je pala nekoliko zavoja prije cilja te također nije ostvarila plasman.

Nakon sedam od 11 predviđenih slaloma u ovoj sezoni Shiffrin je i dalje na vrhu s 605 bodova. Druga je Švicarka Wendy Holdener s 470 bodova, a treća je Vlhova s 460. Leona Popović je sa 156 bodova na devetom mjestu, a Zrinka Ljutić je sa 128 bodova pala na 12. poziciju među slalomašicama.

U redoslijedu za Veliki kristalni globus Shiffrin je daleko ispred svih s 1115 bodova. Vlhova je druga sa 796 bodova. Popović je na 29. poziciji sa 156 bodova, a Ljutić na 35. mjestu sa 140, prenosi Hina.

Vezani članci
30. travanj 2024 13:28