StoryEditor

‘ZLATNA LISICA‘ Shiffrin ponovno prva, Ljutić prvi put osvojila bodove u veleslalomu

Mikaela Shiffrin ostvarila je povijesnu 82. pobjedu u Svjetskome kupu te se tako izjednačila sa sunarodnjakinjom Lindsey Vonn

09/01/2023 u 07:18 h
<p>Veleslalom u Kranjskoj Gori, Pobjednica Mikaela</p>
Veleslalom u Kranjskoj Gori, Pobjednica MikaelaMATIJA HABLJAK/PIXSELL

U susjednoj Sloveniji održano je 59. izdanje veleslalomske utrke u Kranjskoj Gori, odnosno Zlatne lisice u kojoj je nastupila i hrvatska skijašica Zrinka Ljutić. Hrvatska predstavnica je nakon utrke na Sljemenu ostvarila fenomenalan uspjeh i postignuće u Sloveniji. Prvi put u karijeri uspjela je ostvariti drugu vožnju te osvojiti bodove u disciplini veleslalom i Svjetskome kupu. Uz Zrinkine prve bodove, ponovo je oduševila i Amerinkanka Mikaela Shiffrin koja je ostvarila povijesnu 82. pobjedu u Svjetskome kupu te se tako izjednačila sa sunarodnjakinjom Lindsey Vonn, pišu Sportske novosti.

Shiffrin je prvu vožnju završila kao prva s boljim vremenom od drugoplasirane Federice Brignone, a u drugoj vožnji je ostvarila još već prednost od talijanske predstavnice - umalo osam stotinki brža, te tako osvojila ovogodišnju Zlatnu lisicu ispred druge Brignone i trećeplasirane Švicarke Lare Gut Behrami. Zrinka Ljutić u prvoj je vožnji krenula na stazu s brojem 46 te se hrabrom i odlučnom vožnjom uspjela se plasirati u drugu vožnju i borbu za bodove. Držala je 23. mjesto te je u drugoj vožnji nakon svojeg nastupa završila kao petoplasirana. Do kraja utrke, ostale skijašice bile su brže i imale veću prednost, stoga je Zrinka u konačnici završila na 19. mjestu.

"Zadovoljna sam kako je ispalo na kraju, uzela sam prve bodove, 19. mjesto je stvarno solidno. Nisam imala savršene vožnje, ali sam puno toga izvukla iz njih. Probat ću iskoristiti ovaj poticaj i dobar osjećaj na veleslalomu i za druge utrke", rekla je svjetska juniorska prvakinja, piše Hina.

Nakon ove pobjede, Shiffrin nedostaje jedna pobjeda kako bi postala skijašica s najviše pobjeda u Svjetskom kupu te joj je zasigurno sljedeći cilj prestići postignuće švedskog skijaša Ingemara Stenmarka koji je ostvario čak 86 pobjeda. Uz 82 pobjede, Shiffrin ima i osvojena četiri Svjetska kupa, a rekord je šest osvojenih kojega drži Annemarie Moser-Pröll. Nakon veleslaloma u Kranjskoj Gori, skijašice imaju dan odmora te ih u utorak očekuje noćni slalom u austrijskom Flachauu.

Vezani članci
30. travanj 2024 10:55