StoryEditor

ROĐENDAN UMJETNOSTI ‘Ona je prostor slobode i mogućnost da proširiš sebe na kreativan način‘

Muzička akademija bila je domaćin događanja, a sudjelovali su i studenti Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta te Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Autor:
Petra Petrlić
19/01/2024 u 15:31 h
18146
PETRA PETRLIć/GLOBAL

Međunarodni rođendan umjetnosti obilježen je u srijedu u Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Program su obogatili umjetnici iz pet područja Sveučilišta u Zagrebu.

Sudionici su uživali u nastupima različitih komornih sastava i ansambala sa širokim rasponom glazbenih žanrova. Osim glazbe, program je uključivao i druge umjetničke pravce poput dramskih predstava, animiranih filmova, likovnih radova.

image
PETRA PETRLIć/GLOBAL
image
PETRA PETRLIć/GLOBAL

"Izvedba je spoj par dueta s ispita za kolegij Scenski pokret 1. Inspiracija nam je bila rad u paru i istraživanje što sve naša tijela zajedno mogu napraviti i onda ih staviti u različite kontekste i suodnose", objašnjava Antun Antolović, jedan je od sudionika u izvedbi "Dueti" koji je pripremio odsjek glume na Akademiji dramskih umjetnosti.

image
PETRA PETRLIć/GLOBAL

"Predivno je, nisam očekivala da je ovako, mislila sam da su samo glazbenici, ali sam vidjela i druge razne umjetnosti, baš je lijepo. Ugodno sam iznenađena", komentira Marija Hadaš, majka studentice Muzičke akademije. Ova tradicionalna proslava, koja se održava od 1963., svojim raznovrsnim i kreativnim programom privukla je mnoge posjetitelje.

image
PETRA PETRLIć/GLOBAL
image
PETRA PETRLIć/GLOBAL

Sudionici, među kojima su bili studenti Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta te Tekstilno-tehnološkog fakulteta, predstavili su svoje najbolje radove.

"Umjetnost je prostor slobode i mogućnost da sebe proširiš okolini na neki lijep i kreativan način, želimo potaknuti sve studente Zagrebačkog sveučilišta da se uključe i posjete ovakve manifestacije", porušile su jedne od koordinatorica događaja, Nikolija Baretić i Nika Vrbica s Akademije likovnih umjetnosti.

image
PETRA PETRLIć/GLOBAL

Program je bio dostupan putem medijskih i društvenih mreža, a Europska radiodifuzijska unija (EBU) se uključila putem Dramskog i Glazbenog programa Hrvatskog radija i video streaminga.

image
PETRA PETRLIć/GLOBAL
Vezani članci
27. travanj 2024 22:09