StoryEditor

BANKSY Novi mural misterioznog umjetnika osvanuo u okupiranom gradu

Pojavila su se još dva u Banksyjevom stilu no umjetnik ih nije potvrdio kao svoja djela

14/11/2022 u 07:04 h
<p>Na bombardinaroj zgradi u urajinskom gradu Borodyanka osvanuo je novi mural britanskog uličnog umjetnika Banksyja.</p>
Na bombardinaroj zgradi u urajinskom gradu Borodyanka osvanuo je novi mural britanskog uličnog umjetnika Banksyja.UNSPLASH

Na bombardiranoj zgradi u ukrajinskom gradu Borodyanka osvanuo je novi mural britanskog uličnog umjetnika Banksyja.

Umjetnik je u petak na svojem Instagram profilu objavio tri fotografije svog novog djela. Mural prikazuje gimnastičarku koja izvodi stoj na rukama, a u opisu fotografije stoji "Borodyanka, Ukraine". Grad udaljen svega 60 kilometara od Kijeva, pod ruskom je okupacijom od travnja te je bio teže oštećen već u prvim danima ruske invazije.

Osim ovog murala, pojavila su se još dva u Banksyjevom stilu no umjetnik ih nije potvrdio kao svoja djela, prenosi CBS. Prvi, također u Borodyanki, prikazuje malog dječaka kako na tlo baca čovjek u džudo uniformi. Drugi, na bočnoj strani uništene zgrade u Irpinu, prikazuje gimnastičarku koja izvodi vježbu s vrpcom iako je ozlijeđena i nosi okovratnik.

Banksy se inače smatra jednim od najmisterioznijih uličnih umjetnika još od devedesetih godina. Iako njegov identitet još uvijek nije poznat, njegovi murali, kojima obično šalje neku poruku o situaciji u društvu, danas se nalaze diljem svijeta.

Vezani članci
03. svibanj 2024 01:59