StoryEditor

EUROSONG POBUNA Pokrenuta je peticija da se ukinu glasovi žirija

Pokrenuo ju je IT stručnjak Christoffer Myrdal te je u prva dva dana skupio 15.000 potpisa

19/05/2023 u 22:00 h
14688
PIXABAY

Razočarana odlukama stručnog žirija Eurosonga, publika je pokrenula peticiju da se ti glasovi ukinu. Ideja je začeta ove godine nakon ponovne pobjede Šveđanke Loreen kojoj su nacionalni suci dali čak 340 bodova. Favorit publike bio je Finac Kaarija. Dio ljudi smatra da je pobjeda Švedske namještena zbog činjenica da je iduće godine 50. godišnjice pobjede grupe ABBA na Eurosongu. 

Peticiju je pokrenuo IT stručnjak Christoffer Myrdal te je u prva dva dana skupio 15.000 potpisa, a trenutno ih ima više od 57.000. Poziva ljude za podršku kako bi Eurosong postao ravnopravnije natjecanje koje uistinu odražava različite ukuse i preferencije javnosti, prenosi Muzika.hr.

"Kako bismo održali integritet Eurovizije i osigurali njezinu budućnost, predlažemo reviziju procesa glasovanja. Smatramo da je u interesu natjecanja i njegovih sudionika da se svi žiriji uklone iz procesa glasovanja. Ovaj pristup osnažuje javnost, dopuštajući da njihov kolektivni glas bude jedina odrednica ishoda natjecanja", napisao je Myrdal u opisu peticije.

Vezani članci
16. travanj 2024 10:00