StoryEditor

POSLJEDNJA SEZONA Rafael Nadal najavio odlazak u mirovinu

Na konferenciji je rekao da je povratak tenisu zbog ozljeda nemoguć u ovome trenutku, ali da iduće godine želi sa zadovoljstvom završiti karijeru

19/05/2023 u 11:38 h
17807
PIXABAY

Španjolski legendarni tenisač Rafael Nadal objavio je da se neće natjecati na pariškom turniru Roland Gaross, koji započinje 22. svibnja. Na konferenciji za novinare najavio je i odlazak u mirovinu, no karijeru nipošto ne želi završiti "na ovakav način".

"Moj plan je igrati iduće godine koja će mi ujedno biti i posljednja sezona u karijeri", rekao je Nadal na konferenciji za novinare.

Već je 14 puta pobijedio na turniru u Parizu, ali zbog ozljeda je bio prisiljen nekoliko mjeseci odstupiti od tenisa. U idućoj sezoni nada se da će potpuno ozdraviti jer planira se vratiti na teren kada će se osjećati spremno. Predviđalo se da Španjolac neće zaigrati u Francuskoj jer je u posljednje vrijeme zadobio mnogo ozljeda. 

Na konferenciji je dodao da je povratak tenisu u ovome trenutku nemoguć i da su za njega posljednje godine bile vrlo teške. Posljednji meč je odigrao u siječnju na Australian Openu kada je zbog ozljede predao dvoboj Amerikancu Mackenzieju McDonaldu.

"Ozljeda koju sam zadobio u Australiji nije se razvijala kako se očekivalo", kazao je Nadal. Dodao je da je naporno radio "da moj kraj ne bude ovdje, na press konferenciji".

"Kada dođe vrijeme da se više ne natječem, neka to bude sa zadovoljstvom spoznaje da sam učinio ono što je bilo u mojoj moći, ali neka bude na terenu", poručio je Nadal.

Vezani članci
26. travanj 2024 05:46