StoryEditor

RECORD STORE DAY Prodavaonice ploča krcate! Globalni event oduševio i domaću publiku

Ovogodišnji dan prodavaonica ploča privukao je veliki broj ljubitelja vinila koji su uživali u posebnim ponudama

Autor:
Ivana Paula Ugrina
21/04/2024 u 12:53 h
18289
IVANA PAULA UGRINA/GLOBAL

Obožavateljima ploča jučer je bio najdraži dan u godini. Obilježio se Record Store Day, tradicionalni globalni događaj koji ima u cilju odati počast vinilnim pločama i promicati prodavaonice ploča diljem svijeta. Pokrenut je 2007. godine te je interes svake godine sve veći, a ovog puta možda i najveći do sada. Prodavaonice ploča jučer su bile krcate obožavateljima koji su uživali u sjajnim popustima i ugodnoj atmosferi.

image
IVANA PAULA UGRINA/GLOBAL

"Sakupljam ploče već pet godina, a ovo mi je druga godina da dolazim na Record Store Day. Drago mi je da postoji ovakav dan jer je odlična prilika za okupljanje glazbenih entuzijasta, ali i upoznavanje obožavatelja glazbe sa vinilnom kulturom", rekao nam je student Ivan Josip Anić kojeg smo zatekli u jednoj od zagrebačkih prodavaonica ploča.

Neke od prodavaonica koje su sudjelovale u događaju su Menart multimedijalna knjižara, Woodstock shop, Dancing Bear i Aquarius music shop. Sve prodavaonice nudile su popuste od 10 do 20 posto na gotovo sve vinile i CD-e.

image
IVANA PAULA UGRINA/GLOBAL

Iako su posjetitelji imali priliku uživati u sjajnim popustima, Record Store Day nije samo prilika za kupovinu već proslava ljubavi prema glazbi koja je oblikovala generacije, utkala se u živote i obogatila ih. Događaj je obilježen bogatim zvukom vinila, živom glazbom i druženjima. Glazbeni entuzijasti, ali i novi obožavatelji zajedno su uživali u bogatstvu zvuka koje samo vinil može pružiti, a Record Store Day je još jednom pokazao kako vinil nije samo format, već način života koji nastavlja inspirirati i okupljati ljubitelje glazbe.

Vezani članci
06. svibanj 2024 15:17