StoryEditor

VELIKA RAZMJENA Kyrie Irving novi je član Dallas Mavericksa

07/02/2023 u 07:44 h
14743
PIXABAY

Američki košarkaš i dosadašnja zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving napušta klub, javlja ugledni američki novinar i insajder Shams Charania. Irvingov novi klub bit će Dallas Mavericksi koji su u razmjeni poslali Spencera Dinwiddija, Doriana Finney-Smitha, pick prve runde drafta i još par pickova druge runde.

Posao još nije u potpunosti služben međutim dogovor je u Americi od danas javna tajna i sigurno je da će slovenski reprezentativac Luka Dončić dobiti drugu zvijezdu u Irvingu s kojom šanse za naslov Dallasa rastu. Bit će to četvrti klub u Irvingovoj karijeri koju je počeo u Cleveland Cavaliersima s kojima je osvojio naslov NBA prvaka 2016. godine. Kasnije je igrao za Boston Celticse prije nego što je potpisao za Brooklyn Netse.

Irving je uz naslov osam puta nastupio na All Star utakmici, te je jednom odnio nagradu najkorisnijeg igrača utakmice (MVP). U svojoj debitantskoj sezoni 2012. godine osvojio je nagradu za najboljeg novaka NBA lige. Novi igrač Dallasa oglasio se na Twitteru s porukom zahvalnosti navijačima Brooklyna.

"Hvala obožavateljima i navijačima Netsa za ljubav na terenu i izvan njega. Zauvijek ću biti zahvalan što sam s vama mogao živjeti svoj san koji sam imao kao dijete. Uvijek će te imati ljubav od mene i moje obitelji", napisao je Irving.

Vezani članci
28. travanj 2024 18:25