StoryEditor

RIJETKA POJAVA Sudac pokazao okrugli crveni karton u utakmici FA Kupa

Koristi se kao pomoć navijačima i igračima koji imaju daltonizam

31/01/2023 u 08:55 h
14678
UNSPLASH

Iako crveni karton nije neuobičajena pojava u svijetu nogometa, u nedjeljnoj utakmici FA Kupa igraču nogometnog kluba Sheffield Uniteda, Danielu Jebbisonu sudac Dean Whitestone pokazao je crveni karton nauobičajenog oblika. Ovo je jedan od rijetkih slučajeva da je diskvalificirajući karton upravo okruglog oblika, prenosi Give me sport, a koristi se kao pomoć navijačima i igračima koji imaju daltonizam, odnosno poremećaj raspoznavanja boja kako bi bolje razumjeli koju je sankciju dobio određeni igrač.

Iako je okrugli karton već korišten u pojedinim utakmicama, on nije toliko česta pojava u svijetu nogometa. Prvi put upotrebljen je ranih 2000-ih godina u Premier ligi. Osim toga, oblik kartona trebao bi biti i od pomoći sudcu koji će prilikom izvlačenja kartona jednostavnije znati koji mora izvući.

Velški Wrexham i engleski Sheffield United odigrali su napetu utakmicu FA kupa koja je naposljetku završila rezultatom 3:3. Iako Wrexham nije pretjerano poznat na nogometnoj karti većini nogometnih zaljubljenika velški klub poznat je po tome što je jedan njegovih vlasnika Hollywoodski glumac Ryan Reynolds, prenosi Sky News. Reynolds je još 2021. godine zajedno s Robom McElhenneyjem uložio dva milijuna funti u velški klub koji se natječe u petom rangu engleskog nogometa. 

Vezani članci
26. travanj 2024 12:53